18 Mayıs 2009 Pazartesi

19 Mayıs Konuşmam

Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Saygıdeğer Bigalılar ve Sevgili arkadaşlarım;

Ulusların kaderinde, karanlık günler vardır. 1. Dünya Savaşı sonrası, Türk ulusu da böyle bir karanlığın ortasında bulmuştur kendini… Yurdumuz dört bir yandan sarılmış, askerleri dağıtılmış, silahları alınmış, birçok bölge işgal edilmiştir… İşte böyle bir ortamda Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919´da, Samsun’dan bir Güneş gibi doğmuştur! Samsun´da ışıyan bu Güneş, karanlığa bürümüş Anadolu’yu kısa sürede aydınlatacak ve Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkıntıları üzerine, yepyeni, genç bir Türkiye Cumhuriyeti doğacaktır!

Samsun’da parıldayan Güneş; Sivas’ta, Erzurum’da milletin desteğini alacaktır. Yüce milletin inancı, Atamızın dehasıyla birleşince; Türk milletine hiçbir çılgın zincir vuramayacaktır! 23 Nisan 1920’de meclis açılarak, kurtuluş çalışmaları tek elden yönetilecektir. Mücadele “hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır.” sloganıyla tüm yurda yayılmıştır. Nitekim atamızın sloganı geçerlilik kazanacak ve vatan kurtulacaktır.

Türk ulusu, Mustafa Kemal’in önderliğinde, onurlu mücadelesine devam edecektir… Sıradaki düşman cehalettir. Başkumandan artık başöğretmen olur ve tebeşiri eline alır. Teknolojik geriliğe karşı savaş verilir. Anayurt demir ağlarla örülür dört baştan. Aynı zamanda Türk ulusu, çağdaş düşünmeli, çağdaş görünmelidir. Bu konuda da başarıya ulaşır mavi gözlü dev…

Arkadaşlar!

Ay-yıldızlı bayrağımızın altında milletçe kenetlenmeliyiz. Kenetlenmeliyiz çünkü Atatürk’ün gösterdiği “çağdaş uygarlık seviyesine” ancak kenetlenerek ulaşabiliriz.

Bu anlamlı günün 90. yıldönümünü kutlayan biz Türk Gençliği 100. yıldönümünde bütün enerjimizle Türk milleti için çalışmaya başlamış olacağız. Her birimiz görevimizi en iyi şekilde yapıp vatanımıza layık olduğumuzu ispatlayacağız!

Mustafa Kemal önderliğinde, milletimizin başlattığı Kurtuluş Mücadelesini ilk günkü azimle sürdüreceğimize, söz veriyoruz! O’nun kurmuş olduğu; laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek koruyacağımıza ant içiyoruz!

Atamızın bütün ümidi olan bizler; vatanımızı, bayrağımızı ve Ulu Önder’i tüm kalbimizle sevdik ve daima seveceğiz…

Bize bu güzellikleri armağan eden, Ulu önder Atatürk!

Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz!

Sizleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz! Ruhunuz şad olsun!

Oğuz Cicak

Biga Atatürk Anadolu Lisesi





1 yorum:

  1. Bu yazıyı yazmamda bana yardımcı olan Adil ERARSLAN, Gökşen ZARİFOĞLU, Ayşegül SABAN, Melik ALTUN, Ayşegül NAİR, Eylem NOHUTCU hocalarımın hepsine ayrı ayrı teşekkürler ediyorum. Tabi örnek metin getiren arkadaşım Nilay ÇALIŞKAN'a da teşekkürler :)

    YanıtlaSil